



Day 1 Agenda			
Time	June 15, 2021		
10:00-10:15 (15 min)	Welcome and Opening Remarks		
10:15-11:15 (60 min)	KEYNOTE 1		
	Saving Lives with Community Based Research **		
	Ahamed Idris, MD UT Southwestern Medical Center		
	LUNCH		
11:15-12:15 (60 min)	Virtual Lunch with OHRP: Educational Resources – 11:40-12:10 (30 min)		
	This is an informal session for those who wish to attend. Grab your lunch and join OHRP for an overview of their educational resources.		
12:15-1:15 (60 min)	Breakout A1	Breakout B1	
	Benign Behavioral Interventions ** Michele Russell-Einhorn, JD Advarra	What is "Key Information" under the Revised Common Rule? ** John Baumann, PhD Indiana University	
		Ryan McDowell, MS, CIP Children's Mercy Research Institute	
1:15-2:15 (60 min)	Breakout A2	Breakout B2	
	Community Consultation in DFW: An Opportunity to Learn from our Neighbors **	Returning Aggregate and Individual Results to Participants: Regulatory, Ethical, and Practical Issues **	
	Ahamed Idris, MD UT Southwestern Medical Center	Barbara Bierer, MD Harvard University	
	Pamela Okada, MD UT Southwestern Medical Center		
2:15-2:25 (10 min)	BREAK		
2:25-3:25 (60 min)	Plenary 1 Meeting the Challenges of Conducting Human Research in the Pandemic - Leveraging Flexibilities in the Common Rule ** Representative from the Office for Human Research Protections (OHRP)		
3:25-3:30 (5 min)	Closing Remarks		

Sessions marked with ** meet the criteria in the Certified IRB Professional (CIP) recertification guidelines at https://primr.org/cip/recertification and are eligible as accredited continuing education units. A maximum of 8 hours of continuing education credits can be claimed for both days or 4 hours for each day.





Day 2 Agenda			
Time	June 16, 2021		
10:00-10:15 (15 min)	Welcome and Opening Remarks		
10:15-11:15 (60 min)	KEYNOTE 2		
	Increasing and Diversifying Clinical Trials: The Yale Model and Our Partnered Approach **		
	Tesheia Johnson, MBA, MHS Yale University		
	Rev. Dr. Leroy Perry New Opportunities, LLC		
11:15-12:15 (60 min)	LUNCH		
	Virtual Lunch with OHRP: Ask the Feds – 11:40-12:10 (30 min)		
	This is an informal session for those who wish to attend. Grab your lunch and bring your questions for a casual Q&A session with OHRP		
	Breakout C1	Breakout D1	
12:15-1:15 (60 min)	High-Resolution Intranasal Micro- Optical Coherence Tomorgraphy Imaging of Covid Postiive **	Crossing Borders: Transnational Research and Human Subjects Protections ** John Baumann, PhD	
	Hui Min Leung, PhD	Indiana University	
	Harvard Medical School	Mariette Marsh, MPA University of Arizona	
	Breakout C2	Breakout D2	
1:15-2:15 (60 min)	The DFW COVID Prevalence Study ** Amit Singal, MD Jasmin Tiro, PhD Kathleen Wilkinson Elizabeth Chapman Mujeeb Basit	What is Identifiable? HIPAA vs Common Rule ** Joan Podleski, CCEP, CHPC, CHRC, CHC Children's Health System of Texas Franke Conte	
	UT Southwestern Medical Center	Huron	
2:15-2:25 (10 min)	BREAK		
2:25-3:25 (60 min)	Plenary 2 sIRB Review of Planned Emergency Research **		
	Jeanne Barone, CIP University of Pittsburg		
	Lizbeth Adams, PhD, CIP Advarra		
	Sarah Mumford, MBA, CIP University of Utah		
3:25-3:30 (5 min)	Closing Remarks		

Sessions marked with ** meet the criteria in the Certified IRB Professional (CIP) recertification guidelines at https://primr.org/cip/recertification and are eligible as accredited continuing education units. A maximum of 8 hours of continuing education credits can be claimed for both days or 4 hours for each day.