Skip Navigation
  • Text Size: A A A
  • Print
  • Email
  • Facebook
  • Tweet
  • Share

National Vaccine Advisory Committee (NVAC) Meeting

Public Teleconference
Agenda
Current as of December 11, 2009
Wednesday, December 16, 2009 3 - 5 pm EST

Public call-in number: 1-888-677-1385 Passcode: NVAC

Federal Register Notice  (PDF - 48KB)

Letter from the Chair to the Assistant Secretary for Health, RE: NVAC – December 16, 2009 Meeting

Minutes

Time

Topic

Presenter

3:00 pm

Introduction (5 minutes)

Dr. Gus Birkhead (NVAC Chair)

3:05 pm

National Vaccine Plan Update (5 min)

Institute of Medicine Report  (10 min)

Discussion (15 min)

Dr. Ray Strikas (NVPO)

Dr. Ed Marcuse

Dr. David Reuben

3:35 pm

H1N1  Vaccine Program Implementation (10 min)

Dr. Anne Schuchat (CDC)

 

 

 

3:45 pm

H1N1 Communications (10 min)

Dr. Kris Sheedy (CDC)

Ms. Stephanie Marshall (NVPO) 

3:55 pm

Report of H1N1 Vaccine Safety Risk
Assessment Working Group (VSRAWG)(30 min)

Dr. Marie McCormick (NVAC)
Dr. Dan Salmon (NVPO)

4:25 pm

State and Local Response Role
   AIM  (5 min)
   ASTHO  (5 min)
   NACCHO (5 min)


Ms. Claire Hannan
Mr. Jim Blumenstock
Dr. Anne Bailowitz

4:40 pm

Public Comment: (5 min)

 

4:45 pm

Discussion/NVAC vote (10) min

 

4:55 pm

Summary/wrap-up/Next Steps: (5 min)

Dr. Gus Birkhead (NVAC Chair)

5:00 pm

Adjourn

 

Questions: e-mail: nvpo@hhs.gov or call (202) 690-5566

NVAC Website: http://www.hhs.gov/nvpo/nvac/