Skip Navigation
  • Text Size: A A A
  • Print
  • Email
  • Facebook
  • Tweet
  • Share

National Vaccine Advisory Committee (NVAC) Meeting

Public Teleconference
Final Agenda
Current as of November 5, 2009

Friday November 6, 2009 3 - 5 pm EST


Public call-in number: 1-888-677-1385 Passcode: NVAC

Federal Register Notice (PDF - 48KB)

Letter from the Chair to the Assistant Secretary for Health, RE: NVAC – November 6, 2009 Meeting

Minutes

Time

Topic

Presenter

2009 H1N1 Influenza Update

3:00 pm

Introduction (5 minutes)

Dr. Gus Birkhead (NVAC Chair)

3:05 pm

Federal H1N1 Vaccination Program Implementation Update (65 minutes)
 Overview (10 min)
   Vaccine Program Implementation (15 min)
   Epidemiology/Clinical Disease/Outbreaks
   Clinical Trials Update (10 min)
   HHS Communication Plan (15 min)


   Vaccine Safety (15 min)
      Overview of Vaccine Safety Risk
      Assessment WG


Dr. Anne Schuchat (CDC)
Dr. Jay Butler (CDC)

Dr. Linda Lambert (NIH)
Dr. Kris Sheedy (CDC)/
Ms. Stephanie Marshall (NVPO)/
Ms. Abbigail Tumpey (CDC)
Dr. Marie McCormick (NVAC)/
Dr. Dan Salmon (NVPO)

4:10 pm

Discussion (10 minutes)

NVAC

4:20 pm

State and Local Response Role (15 minutes)
   AIM
   ASTHO
   NACCHO   


Ms. Claire Hannan
Mr. Jim Blumenstock
Dr. Anne Bailowitz

4:35 pm

Federal Advisory Committees Updates (5 minutes)

 

4:40 pm

Public Comment: (10 minutes)

 

4:50 pm

Discussion (5 minutes)

NVAC

4:55 pm

Summary/wrap-up/Next Steps: (5 minutes)

 

5:00 pm

Adjourn

 

Questions: e-mail: nvpo@hhs.gov or call (202) 690-5566

NVAC Website: http://www.hhs.gov/nvpo/nvac/.